Начало  >  Резюме

Biobran MGN-3 е продукт разработен за пръв път в Япония през 1992 г. от Хироаки Маеда, директор на отдел “Научни изследвания и развитие” на Daiwa Pharmaceutical Co. Ltd в Токио. За Маеда представлява интерес намирането на решения базиращи се на естествени фитохранителни съставки (phytonutrient). Така към края на 80-те, той се насочва към полизахаридите, за които се знае, че подсилват реакциите на имунната система и разработил хранителната добавка AHCC ® (Active Hexose Correlated Compound).

След преминаването си в Daiwa Pharmaceutical, оглавявана от Ясуо Ниномия, Маеда разработва нов комплекс къси полизахаридни вериги (основно арабиноксилан (arabinoxylan) и други хемицелулозни гликонютришъни (hemicelluloses glyconutrients), на които дава общото име MGN-3 идващо от инициалите на нейните разработчици – М-Маеда, G-Гхонеюм, N-Ниномия и “3”, защото е трето поколение продукт. (Мамадох Гхонеюм, професор по имунология в Drew University of Medicine and Science – Los Angeles, е направил голяма част от имунологичните изследвания свързани с този продукт) Впоследствие Daiwa предлагат MGN-3 под търговската марка Biobran.

Произвежда се, отговаряйки напълно на взискателните стандарти на Daiwa Pharmaceutical Co. Ltd., Япония и едновременно с това на строгите японски стандарти на Министерството на здравеопазването и социалните грижи, както и на европейските и американските хранителни стандарти. „BioBran” е произведен в Япония, чрез използване на патентован процес за обработка (предварително смилане) на оризови трици и чрез използване на ензими от гъбата “Shitake” (Шитаке). Получената консистенция съдържа уникална смес от гликонютришъни като арабиноксилан и други съставки с къси полизхаридни вериги и хемицелулозни компоненти. Тази уникална молекулярна структура я прави значително по-ефективна от другите добавки за имунната система, които се могат да се намерят на пазара днес, като дава на тялото най-добрата възможност да оптимизира своите собствени оздравителни механизми.

От години има много писмена информация относно определени големи полизахаридни молекули – сложни въглехидрати като например растителни влакна, които могат да подпомагат имунната система. Общо растителните влакна се изследват, относно понижаване на холестерола, подобряване на метаболизма на кръвната захар и намаляването на чревната токсичност. Оризовите трици имат антивирусни свойства докато някои гъбни влакна доказано подсилват реакциите на имунната система. За съжаление, растителните влакна са били смятани предимно за непреработваеми от човешкия организъм, като така ползите за имунната система остават нереализирани. Все пак, ако тези много дълги полизахаридни молекули (конкретно от оризови трици) бъдат разделени на значително по-малки съединения, наречени хемицелулози / hemicelluloses – от които най-силни са арабиноксиланните / arabinoxylan съединения – ползите за организма ще се увеличат значително и ще може директно да се въздейства на имунната система, защото растителните влакна вече ще имат достатъчно малка молекулна маса, което ще позволи да попаднат непреработени в кръвната система през тънките черва. Водещият производител на такъв тип хемицелулозна хранителна добавка е Daiwa Pharmaceutical Co, които имат уникален патентован процес, при който оризовите трици се раздробяват (частично хидролизиране), като се използват ензими от гъба Шитаке (lentius edodes mycelia екстракт), за да се създаде уникална и природосъобразна смес от хемицелулози, основната съставка на която е арабиноксиланно съединение или b-1, 4 xylophyronase hemicellulose. Въпреки че ензими от гъбата Шитаке се използват в производствения процес, съдържанието в крайния продукт е пренебрежимо малко, така че повечето хора с непоносимост към гъбите няма да имат проблем при употреба.

Получената смес от хемицелулозни съединения вследствие на този процес е наречена общо Biobran MGN-3 – или просто Biobran за кратко. В голяма част от изследванията може да се намери като MGN-3, което е общото производствено наименование, въпреки че друго често използвано название е модифицирани оризови трици – МОТ (MRB). Друго срещано име е арабиноксиланно съединение Biobran (понеже арабиноксилана е една от основните съставки). Като смес от естествени съставки (хемицелулози), Biobran е категоризиран като глюкозна хранителна съставка (glyconutrient) или глюкозна хранителна добавка, като тази естествена група от къси полизахаридни вериги я прави много по-лесна за усвояване от организма в сравнение с еднокомпоненти вещества (например традиционните лекарства). Използването на тази група от естествени съставки е причината за липсата на каквато и да било токсичност и нежелани странични ефекти.