Начало  >  Противовъзпалителен ефект – д-р. Юзо Ендо
Противовъзпалителен ефект – д-р. Юзо Ендо
 

Силния ефект, който Biobran има върху имунната система отчасти се дължи на способността му да контролира NK клетъчнаната активност на организма. Въпреки това чрез изследвания на алергията д-р Юзо Ендо, ръководител на отдел „Научни изследвания и развитие” в Daiwa Pharmaceutical е открил друг начин, по който Biobran действа на имунната система и как това може да подпомогне предотвратяването на рак.Той е установил, че модифицираните оризови трици подтискат алергичната реакция при мишки с астма, като връзката с рак тук е реакцията на имунната система.

Д-р Ендо обяснява, че през последните петдесет или шесдесет години като че ли има едно изместване на имунната система от TH1 или клетъчна реакция към TH2 или хуморална реакция. TH2 реакцията изглежда да е про-възпалителна, което частично може да обясни общия ръст на възпалителни заболявания, като екземи и астма. Тъй като възпаленията са широко възприемани като причинител на канцерогенезис, намаляването им в организма, може да бъде важно средство за защита от рак. Според д-р Ендо изборът на начин на живот има огромен ефект върху възпаленията в организма и ролята, която лошото хранене, диетите, тютюнопушенето, замърсяването на околната среда и др. оказват не бива да се подценява. На въпроса относно превантивните мерки, които могат да бъдат взети той отговоря: “За да се предпазим от рак е много важно да се намали възпалителния товар върху тялото и Biobran може да бъде част от това.”
Работата на д-р Ендо показва, че чрез Biobran се контролират възпалителните реакции на имунната система и въпреки че доказателствата за това са публикувани черно на бяло на въпроса как точно става това все още не може да се отговори еднозначно. За д-р.Ендо това е насоката за изследване на Biobran и той казва: “Ние знаем, че Biobran е нещо изключително, сега трябва да се направят изследвания за да разберем защо.”