Начало  >  Безопасност

Има ли Biobran някаква токсичност или странични ефекти ?

Biobran MGN-3 е един от най-безопасните добавки на пазара днес с клиничен опит от близо 15 години. Той е нетоксичен (LD50> 36.0g/kg) и се понася добре. Нещо повече, той не разполага с неприятен вкус и мирис, което го прави лесна за приемане хранителна добавка.

Съединението Biobran arabinoxylan е естествен продукт, който няма нежелани странични ефекти или токсичност, като това е потвърдено чрез кръвни тестове и изследвания на функцията на черния дроб и бъбреците на хората, които са приемали високи дози от добавката в продължение на няколко месеца. Очевидно единственото противопоказание е, че като имуностимулатор способен да подсили слаба имунна система, не трябва да бъде приеман съвместно с лекарства, които са специално за подтискане на имунната система.

Въпреки че ензими от гъби се използват при производството на Biobran, няма никакво гъбно съдържание в крайния продукт, което означава, че почти всички хора с гъбена непоносимост ще са в състояние да го приемат без риск от алергични реакции. Тази добавка е сертифицирано от Японската асоциация за здравословни храни и хранителни добавки, и покрива строгите стандарти за оценяване, определени под ръководството на Министерството на здравеопазването и социалните грижи.

Biobran MGN-3 Абсорбция

Ензимите и киселините (храносмилателните сокове) разграждат храната ни в стомаха на малки компоненти. Те се абсорбират през чревната стена в кръвния поток. Белтъчини се разграждат на пептиди и аминокиселини; въглехидрати в олигозахариди и декстроза (глюкоза) и мазнини в глицерол и мастни киселини.

Растителните влакна от друга страна по традиция са били разглеждани като неразтворими и несмилаема част от растителните храни. Така се е смятало през последните десет години, обаче изследванията разкриват важната роля на „разтворимите фибри” (влакна). Овеса, например, спомага да се намали холестерола благодарение съдържащите се разтворими влакна. Влакната на Biobran са така изградени, че малка част от продукта се асимилира от стомаха, което дава възможност важните съставки да се запазят за директното им абсорбиране в кръвта чрез стените на червата, благодарение и на миниатюрната им молекулярна структура.

Biobran MGN-3 са специално разтворими влакна, които имат мощен имунномодулаторен ефект. Само частично асимилиране в стомаха спомага голяма част от активното вещество да се абсорбира през тънките черва, благодарение на миниатюрната им молекулярна структура и да навлезе директно в кръвта, за да стимулира НК клетки и макрофагите.