Начало  >  Активиране функцията на имунната система и комбиниране със стандартни терапии – д-р Масааки Кошибу
Активиране функцията на имунната система и комбиниране със стандартни терапии – д-р Масааки Кошибу
 

Изследвания на пациенти, които използват “BioBran”

Методи за лечението на рак, като оперативно отстраняване, химиотерапия и лъчетерапия бележат бърз напредък дори сега, но все още има ограничения. Д-р Масааки Кошибу, интервюирания в този брой е работил в челните редици при лечението на рак като хирург дълго време. Въз основа на неговия опит той подчертава, че когато се държи на качеството на живот на пациента, използването на хранителни добавки базирано на научни доказателства може да бъде полезно.
BioBran, който се произвежда от Daiwa Pharmaceutical Co.  Ltd. (арабоноксиланно съединение от оризови трици) доказано подсилва функциите на имунната система, което предоставя различни възможности за медицинското му приложение. Д-р.Кошибу обяснява третирането с “BioBran” и неговото позициониране, като използва информация от действителни случаи.
“BioBran” в лечението на рак. Разпознат като антиракова добавка – базирано на  на научни доказателства в САЩ
 
 – Първо, как са позиционирани хранителните добавки при лечението на рак?
Кошибу: Откровено моето впечатление е, че в отелните държави има разлика при тяхното приложение. “BioBran” е широко известен и действително се използва като антиракова и хранителна добавка в САЩ и Япония.
Какво Ви накара да обърнете внимание на “BioBran”?
Кошибу: Направил съм много  операции като хирург, но оперативната намеса не е ефективна за рецидивиращ рак. Оцеляването е належащо желание на болните от рак пациенти. Почувствах се безсилен, когато не можех да направя нищо както лекар за тези пациенти. Започнах да търся алтренативни методи за лечение и забелязах функционалната храна (хранителни добавки). Тъй като BioBran има научно доказано действие, сметнах, че си заслужава да опитам да го използвам клинично.
Използване на “BioBran” в комбинация с антиракови агенти и / или лъчетерапия значително намалява туморните маркери
  – Често ли препоръчвате “BioBran” на пациенти с рак?
Кошибу: Да. Знае се, че “BioBran” индуцира апоптоза в раковите клетки. Аз го поставям на в близост до антираковите агенти.
Опишете случаи, в които действително сте използвал “BioBran.”
Кошибу: Тази графика показва промените при туморен маркер на пациент с прогресивно развиващ се рак на гърдата който претърпя мастектомия (Фигура 1). Тя продължи курса химиотерапия след операцията, но се появиха  болки в гърба след 2 години. Това продължи без да има подобрение. Костна сцинтиграфия показа метастази съсредоточи в първия гръбначен прешлен. Този пациент получи лъчева терапия, в допълнение към химиотерапията и също започна приемането на “BioBran.” Туморния маркер CA153 значително намаля. Болката премина и костната сцинтиграфия показа изчезването на натрупването на радиоактивност в метастатичния фокус. Тя е в добро състояние сега.
Фигура 2 показва промените в туморните маркери при друг пациент с рак на гърдата лумбални метастази. При този пациент туморните маркери намаляха след химиотерапия и лъчетерапия, но след това отново се увеличиха. Допълнително третиране с “BioBran” показва тенденции към подобряване на повишените туморни маркери.
Тези подобрения при  двамата пациенти се считат за резултат от подсилването функциите на имунната систем от “BioBran.” Трябва да бъде медицински оценено, че комбинацията между “BioBran” и конвенционална терапия е ефективна.
  – Твърди се,че “BioBran” намалява  неблагоприятните последици от химиотерапията и лъчевата терапия. Какво мислите за това?
Кошибу: Химиотерапията и лъчевата терапия вредят много на организма, затова наличието на апетит е много важно в такава ситуация. Също е важно да се поддържа качеството на живот на пациента и да им се помогне да издържат курса на лечение.
 – Има ли  разлика при ефект от “BioBran” в зависимост от вида рак?
Кошибу: Както приемането на “BioBran” води до подобряване на пациенти с рак на гърдата, така същото се случва и при пациенти с овариален карцином. Прилагането му при рак на стомаха, рак на белия дроб и жлъчния мехур току що започна.
Какво мислите за възможността за прилагането му при болести, различни от рак?
Кошибу: Въпреки, че са необходими достатъчно проучвания за да се твърди такова нещо, аз смятам, че “BioBran” може да бъде ефективен при заболявания различни от рак, защото може да подсили функциите на имунната система чрез активиране на НК клетки.
Опита ми показва, че пациенти, които продължават да вземат “BioBran” дълго време не се разболяват лесно и дори да се разболеят оздравяват бързо. “BioBran” също подобрява състоянието на пациенти с депресия. Точните механизмите на това разнообразие от действия все още са неизвестни. Въпреки това се  очаква активирането на НК-клетките  да играе важна роля.
Потвърждение на доказателствата е от значение за да може незадължително лечение да допълни стандартните терапии
 
Вие сте също така председател на Японската фондация за опознаване на рака. Наскоро имало ли е промяна в нагласата на пациентте с рак?
Кошибу: Хирургическите процедури, химиотерапията и лъчевата терапия бележат огромен прогрес. Много от пациентите с рак чувстват, че е възможно да се излекуват .
– Смятам, че  често сте питан от пациенти за добавки. Моля Ви, дайте ми насоки за приемането им.
Кошибу: Ако 3-месечно приемане не даде резултат, аз съветвам пациента да комбинират добавки от различните класове, което обещава подобрение в следствие на различните им механизми на действие.
Какво мислите за бъдещите перспективи пред хранителните добавки при лечението на рак?
Кошибу: Някои видове рак са все още трудно откриваеми. Мисля, че хранителните добавки ще бъдат важна опция, която допълва стандартните методи на лечение и че ще гарантират директно подобрение. В бъдеще за хранителните добавки ще се изисква натрупване и потвърждаване на доказателствата. Важно е да се потвърди напълно, защо са толкова ефективни. Дори ако добавката е ефективна за един пациент, няма да е задължително това да важи за всички. Мисля, че добавките ще позволят на много пациенти да почувстват подобрение и ще предложат надежда.